Anders Miolin

Koncert

Datum


Vrijeme


Lokacija


Anders Miolin

"Anders Miolin je istinski umjetnik zbog kojeg zaboravljamo da je on i virtuoz jer je savladao neobičnu vještinu koju nazivamo poezija."

Leo Brouwer, skladatelj, dirigent i gitarist, Habana, Kuba

Elegantno umijeće Andersa Miolina odlikuje se, jedinstvenim zvukom, jedinstvenim repertoarom i jedinstvenim instrumentom. Anders Miolin sa svojim uzbudljivim i inovativnim repertoarom vodi nas na uzbudljivo putovanje u vremenu i prostoru i otkriva nam nove svjetove glazbena umjetnosti.

Svojim koncertima diljem svijeta, masterclass tečajevima i nekoliko nosača zvuka za poznatu produkcijsku kuću BIS, Anders Miolin je osvojio međunarodna priznanja kao izuzetna umjetnika najvišeg reda. Anders Miolin je profesor gitare u Umjetničkom sveučilištu u Zürichu.

Repertoar 2014.

Elegantno umijeće Andersa Miolina odlikuje se jedinstvenim zvukom, jedinstvenim repertoarom i jedinstvenim instrumentom. Anders Miolin sa svojim uzbudljivim i inovativnim repertoarom vodi nas na uzbudljivo putovanje u vremenu i prostoru otkrivajući nam nove svjetove glazbene umjetnosti.

Svojim koncertima diljem svijeta, masterclass tečajevima i nekoliko nosača zvuka za poznatu produkcijsku kuću BIS, Anders Miolin je osvojio međunarodna priznanja kao izuzetan umjetnik najvišeg reda. Anders Miolin je profesor gitare na Umjetničkom sveučilištu u Zürichu.

Repertoar A. Miolina obuhvaća cijeli izvorni opus za gitaru, u rasponu od renesanse do suvremene glazbe. Duboko je specijaliziran za transskibiranje klavirskih, orkestarskih i drugih instrumentalnih djela za gitaru. Nekoliko nosača zvuka su proizvod tog rada - s djelima Ravela, Debussyja, Satiea, Granadosa i mnogih drugih.

Anders Miolin je sklon razvijanju novih glazbenih projekata u suradnji sa skladateljima, pjevačima, glumcima, upuštanju u komornu glazbu s tradicionalnim postavkama, kao i neobičnim instrumentalnim kombinacijama.

Izvodi sve klasične koncerte za gitaru. Prvi je izvođač koncerata pisanih po svom jedinstvenom instrumentu, na 13 - žičanoj gitari" Chiavi - Miolin".

Osim toga, A. Miolin je skladatelj, koji istražuje glazbene i povijesne utjecaje kultura diljem svijeta. Njegovi koncerti su uzbudljivi, jedinstveni, glazbena putovanja u vremenu i prostoru koji uvijek iznova fasciniraju njegovu međunarodnu publiku.

U svojim koncertima (pogotovo u kombinaciji s majstorskim tečajevima), Uspostavlja blisku komunikaciju s publikom, što je i dio njegove strasti kao aktivnog pedagoga i izvođača.