Scharf Club

Koncert

Datum


Vrijeme


Lokacija


Scharf Club

Bugarija u jazzu?
Tamburaški jazz?!

Scharf Club je sve osim regularnog benda. Članovi? Inžinjer strojarstva, liječnik specijalist urolog, profesor filozofije, tamburaš, glazbeni klasičar. Subote su umjesto na tekmama provodili u prostorima u kojima su održavali svoje glazbene probe. Svirka je u početku imala funkciju samo i isključivo vlastitog zadovoljstva članova, međutim u trenutku neopreza to je ipak, uz ambicije, postalo nešto više.

Ime “Scharf Club” simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što taj sastav doista čini “Scharf” jest mješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope sa utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Na njihovom prvom CD-u pridružili su im se: svojim glasom Stjepan Jimmy Stanić, te vještinom na harmonici Marijan Krajina.

Prvi je koncert Scharf Club Swing Quintet imao u simpatičnoj dvoranici MM zagrebačkoga Studentskog centra još 12. studenog 2003. Premda dosta rijetko nastupa, što nije uvjetovano samo malim brojem mogućih angažmana, nego i drugim obvezama pojedinih članova, tom bi u nas svakako specifičnom jazz-kvintetu vrijedilo pružiti više mogućnosti. Dosadašnji uspješni nastupi u zagrebačkom klubu Sax, u Vrsaru, Podgorici te na nekim TV-emisijama, nisu nikako dovoljni da ih valorizira i pobliže upozna naše jazz-općinstvo. Za jazz neuobičajeni žičani instrumenti, violina i bugarija, daju sastavu i poseban zvuk, koji neki u šali zovu i tamburaškim jazzom. Uz aranžmane nekih poznatih swing-standarda, poput Ladi Be Good, Lullaby Of Birdland, It Don’t Mean A Thing, St. Louis Blues, Chatanooga Choo Choo i drugih, aranžeri kojih su Mario Igrec i Ante Reljić, program je kvinteta otvoren gipsy-swingu Djanga Reinhardta pa i obradama nekih popularnijih filmskih melodija. Sve u svemu… idemo… scharf jazz!

Izvođači

Mario Igrec
Akustična gitara

Miljenko Puljić
Violina

Nenad Jura Vrandečić
Kontrabas

Ranko Purić
Bugarija

Ante Reljić


Scharf Club
Lullaby of Birdland